|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
User Comments
|
|
|
You can't send a comment to this user because your usergroup can't send comments. |
|
|
|
BennyP (12-26-2011 at 12:05 AM) |
| Next time you quote a previous post without reason you will receive a warning for spam as every other user. You have 5 warnings for different faults and don't forget a donor doesn't have more rights. You are an old user and is time to learn using New Reply. | |
|
|
Grunf (09-01-2011 at 01:56 PM) |
|
freequo, koje ste linkove koristili za download knjige Fracture and Size Effect in Concrete and Other Quasibrittle Materials? koji su linkovi sa uploadanim materijalom bez određenih poglavlja? neće mi se sada sve to skidati pa provjeravati, ako ste Vi već to skinuli. Lijep pozdrav, Grunf |
|
|
|
Grunf (05-05-2011 at 05:22 PM) |
| Hvala Vam za svaku rečenicu koju ste ovdje sročili. Kako sam Vama napisao komentar na profilu, poćeo sam pisati i novi thread koji se tiče ove problematike pa se možete i tamo uključiti, ako poželite i ako se uopće još netko tamo uključi u diskusiju. Ako Vam je lakše odgovarati na hrvatskom, slobodno na sve što se bude tamo u threadu diskutiralo, prodiskutirajte ovdje samnom na materinjem nam jeziku. | |
|
|
Grunf (05-05-2011 at 03:05 PM) |
|
freequo, Hvala Vam na brzom odgovoru. Što se tiče SAP-a, omogućava statičku, dinamiču, linearnu i nelinearnu analizu. Ako je bitno napomenuti EC7 nije podržan (koliko znam). Istraživanje i proračun baziram na konstrukcijama više nego li na tlu pa me samo zanimaju osnove koje se tiču modeliranja tla, budući da to još nisam radio ni u jednom software-u. Dal imate možda negdje izračunate ili ispitivanjem dobivene parametre tala pa da s pomoću njih modeliram opruge? Usput da pitam, ako imam oprugu, nju modeliram sa krutošću u vertikalnom i horizontalnom smijeru, jel tako? Proračun tih krutosti mogu naći u Bowlesovoj knjizi. Osim toga, da pitam još i koji je optimalan razmještaj opruga horizontalno po dispoziciji, te koju dubinu tla može simulirati jedna opruga? Konkretno, zadatak mi je istražiti utjecaj vibracija na konstruktivne elmente zgrade nastalih prolaskom vozila. Trebao bih što vjernije dočarati tlo ispod i okolo konstrukcije, no nisam siguran kako to napraviti - ako postoji više načina kako tlo simulirati (shell elementi, solidi, opruge, grede,...) samo me uputite korak po korak kako da to napravim (kako bi to Vi napravili). Dakle na tom tlu je izveden objekat, a na nekih 20ak metara od njega imamo autocestu - pretpostavlja se da autocestom prolazi neko vozilo (kamion) za koji imamo vremenski zapis djelovanja (time history), pa bi na tih 20ak m od objekta unesli jednu silu koja simulira djelovanje vozila, a tlo (opruge i/ili grede) bi služilo kao medij kroz koji bi se prostirale te vibracije nastale prolaskom vozila sve do konstrukcije gdje mjerimo odziv. Unaprijed Vam hvala na pomoći. Svaka i najmanja ideja i sugestija je dobrodošla. Lijep pozdrav, G |
|
|
|
Grunf (05-04-2011 at 12:00 PM) |
|
freequo, Čitajući Vaše postove zaključio sam da se bavite modeliranjem tla i temeljenje, ako sam u pravu imam par pitanja za Vas: Kako bi Vi protumačili ovu rečenicu: Tlo modelirajte sistemom opruga i 3D elementima istih elastičnih konstanti - dal ste se susretali sa sličnim problemima i jeste li ikada slično modelirali? Možete li mi dati konkretan primjer kako modelirati tlo? (Koristim SAP) Unaprijed zahvaljujem na pomoći. Lijep pozdrav iz Osijeka, G |
|